12/7/12

Crowdfunding

Ja fa temps que ha arribat al nostre país una forma de finançament a idees i/o projectes que es basa en micro-finançaments o micro-mecenatges, això s'anomena Crowdfunding.

Aquesta formula consisteix en la cooperació i el finançament col·lectiu de quantitats petites de diners per aconseguir el finançament d'un projecte.

Si fem una mica d'història, ens hem de remuntar al 1997 on el grup de rock Marillion, es va finançar la seva gira americana gràcies a les donacions dels seus fans, en total varen recaptar 60.000 dòlars. Més endavant va ser la indústria cinematogràfica la que va endinsar-se en aquest sistema de micro-finançament.

Amb l'aparició de la Web 2.0 el paper del Crowdfunding ha anat en alça, fins el punt de crear-se diverses plataformes on-line que faciliten la trobada entre els portadors d'idees o projectes i els seus financers.

A Espanya hi ha diverses plataformes de crowdfunding com: Verkami, Injoinet, Volanda, Fayndu, seedquik, entre d'altres.

Si tens un projecte o una idea i el que et falta és finançament, no ho dubtis, entra en alguna de les plataformes citades anteriorment i amb sort podràs veure realitzat el teu somni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada